Är du något du funderar på?

Scrolla ner för vanliga frågor, eller använd formuläret längst ner på sidan för att fråga oss personligen. 

Frågor kring medlemskapet

Vad kostar ett medlemsskap på Musikskafferiet Online och hur betalar jag?
Ett medlemskap kostar 149 kr. Du betalar med bankkort eller Paypal och beloppet dras automatiskt månadsvis tills du väljer att avbryta. Vill du komma till köpsidan så klickar du här. Som medlem har du fri tillgång till kurserna, när du vill och var du vill.

Är det någon bindningstid på tjänsten?
Nej, och du kan när som helst välja att avbryta ditt medlemskap.

Är det möjligt att köpa enstaka kurser?
Nej, inga av våra kurser säljs separat. Däremot kan du ju välja att vara medlem en mer begränsad tid om det endast är några specifika kurser du intresserar dig för.

Vad ingår i priset? Vad betalar jag för?
Du betalar för obegränsad tillgång till de videokurser, sammanfattningar, supportmöjligheter och webinars som är tillgänglig för alla våra kunder. Du få en mer utförlig beskrivning om detta genom att klicka här.

Kan jag ge bort presentkort på tillgång till kursportalen? (Japp, klicka här för mer information)
Absolut! Klicka här så ger vi dig en utförlig beskrivning kring hur den processen går till.

Jag har förlorat mina inloggningsuppgifter. Vad gör jag nu?
Maila oss, så går vi in i vårat system och letar fram uppgifterna eller ger dig ett nytt ID.

Jag vill avsluta mitt medlemskap. Hur gör jag?
1.Börja med att klicka på symbolen för ditt konto. Du hittar denna i menyraden i sidhuvudet.

2. Klicka sedan på rutan för ditt Musikskafferiet-abonnemang.

3. Sedan klickar du på knappen "Manage Payment".

4. När du gjort detta återstår bara att klicka på knappen "let your subscription expire when the current period ends". När du gjort dessa stegen kommer ditt medlemskap att avslutas när din nuvarande betalningsperiod gått ut.

 

Betalning

Jag har problem med betalningen! Vad gör jag?
Det första du kan göra är att kolla om du har tillräckligt med pengar på ditt betalkort och att du angett rätt uppgifter. Om problemet kvarstår får du ta kontakt med oss genom formuläret nedan. Vi kan gå in i vårt system och undersöka om betalningen genomförts eller inte. Våra system är automatiserade och tillhandahålls av tredjeparter som sköter allt det tekniska åt oss, men skulle det ändå inte gå att lösa problemet med betalningen, så skickar vi istället en faktura.

Kan jag betala med mitt företag?
Vill du låta ditt företag betala kostnaden och redovisa denna som en fortbildning är du givetvis fri att göra detta. Vi kommer även att specificera momsen på ditt köpkvitto så att du kan kvitta denna. Behöver du ha en faktura eller ett mer utförligt kvitto, så kontaktar du bara oss efter ditt köp så ordnar vi det.


Övriga frågor

Var hittar jag stödmaterialet till videolektionerna?
Det hittar på samma sida som den aktuella videolektionen. Scrolla bara längre ner på sidan, så hittar du alla lektionsfiler under lektionsbeskrivningen.

Går det att köpa personliga lektioner via exempelvis Skype?
Det går bra att köpa lektioner via Skype, Messenger, Face Time eller annan plattform för videosamtal. Notera dock att möjligheten avgörs utifrån lärarens tillgång och möjligheter. Vissa lärare kan ha goda möjligheter för personliga videolektioner medan andra inte alls erbjuder den möjligheten. Lättast är att kontakta den berörda läraren direkt och fråga. För att lektionerna ska fungera bra rekommenderas också att du har så bra uppkoppling som möjligt. En av utmaningarna med den här typen av lektioner är att fördröjningar i bild och ljud kan uppstå om uppkopplingen inte riktigt räcker till, vilket kommer påverka vad du får ut av lektionen.

Vilka har mest nytta av era kurser?
På den frågan vill vi svara alla musiker! Samtidigt vet vi ju att plattformen är under uppbyggnad, och att det praktiskt taget är omöjligt att täcka alla områden. Vi rekommenderar därför att du helt enkelt kollar runt och ser om du hittar något som passar din behov. Är du intresserad av ny kunskap och besitter i alla fall lite tid att implementera det du lär dig så kan du ha stor nytta av våra kurser.

Hur omfattande/långa är era lektioner?
Längden varierar. Men vår standardprincip är att dom flesta lektionerna ska vara runt 5 min. Du ska känna att en enskild lektion ger dig något konkret och specifikt och att det inte blir för långrandigt eller utdraget. Vi vet att många har tidsbrist. samt att korta format oftast är skönare för koncentrationen. Vissa lektioner är dock svårt att hålla för korta, men i princip inga lektioner är längre än 15 minuter.

Hur lång är en specifik kurs?
Det varierar. Vissa kurser består bara några avsnitt, medan andra är flera timmar långa. Anledningen till detta är dels att olika områden är olika omfattande. Men det handlar också om att vi successivt utvärderar vad kunderna vill ha och huruvida vi ska fortsätta utveckla ett område. Vi gör alltså inte klart alla avsnitt på en gång innan vi börjar publicera kurser. Anledningen till detta är att vi inte vill lägga tid på ett område som inte intresserar särskilt många. Vi är hellre lyhörda för vad vi ska lägga våran tid på, så vi inte spiller den på fel kurser.

Kan man verkligen lära sig musik via onlinekurser?
Självklart, men innehållet är också anpassat efter vad som fungerar för onlineundervisning. Det är självklart så att vissa moment kräver en närvarande pedagog. Om Erik exempelvis ska lära ut en mycket svår pianoteknik där det finns risk att eleven skadar sig om denna gör fel, då är det ett exempel på något som inte fungerar särskilt bra att lära sig över internet, och därför också något vi inte kommer lära ut inom våra onlinekurser. Däremot finns det mycket som fungerar jättebra att lära sig över webben. Det är till och med en fördel i många fall, eftersom du kan ta saker i ditt eget tempo, på ditt sätt och så många gånger du vill, när du vill! Men allra bäst är ju förstås att blanda. En närvarande pedagog som kan ge direkt feedback, blandat med egen tid i eget tempo. Du vet väl att du alltid kan kontakta lärarna för att se om dom kan erbjuda lektioner IRL? Notera dock vilket ort dom befinner sig på, så att du inte behöver ta dig alltför långväga.

Du vet väl att vi även har ett forum?

Här kan du som medlem ställa frågor direkt till andra medlemmar. Forumet kollas även med jämna mellanrum av din kursmentor. Du hittar forumet här.

Här kan du ställa din fråga direkt till oss:

Tack så mycket! Vi hör av oss inom kort.